A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása – munkavédelmi tudásanyagról középiskolai diákok számára az egészséges és biztonságos munkavégzésre való felkészítés céljából.

forrás: http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=939

A középiskolai diákok a munkavédelmi szakismeretek elsajátításával számos veszélyt, veszélyhelyzetet tudnak felismerni és megfelelően kezelni mind a munkahelyeken, mind otthoni, vagy szabadidős tevékenységük során.   

Az útmutató a tanulók munkavédelmi ismereteinek növelése, tudatosságuk fejlesztése céljából készült, elősegítve a helyes munkavédelmi szemléletformálást, a biztonságtudatos életvitelre felkészítést és a diákok munka világába való bevezetését. 

Az alapvető munkavédelmi tudnivalók mellett a zaj elleni védelem, a veszélyes anyagok biztonságos használata és a létrabalesetek témában hívjuk fel a figyelmet az egyes veszélyek és kockázatok megelőzésére.

Az esetleírások megtörtént foglalkozási megbetegedéseket és munkabaleseteket mutatnak be. 

Munkavédelmi kérdésben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályától kérhető tájékoztatás. A munkavédelmi tanácsadás elérhetőségei: 

e-mail: munkavedelem-info@gfm.gov.hu, telefon: 06-80/204-292.

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Munkavédelmi tudásanyag középiskolai diákok számára az egészséges és biztonságos munkavégzésre való felkészítés céljából” témájú útmutatóban adunk tájékoztatást.

Az általános iskolás korosztály részére a „Napo program” teremt lehetőséget, hogy a mindennapi biztonságos életvitelhez, a későbbi, egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzéshez szükséges alapismereteket a pedagógusok és a szülők segítségével elsajátíthassák. A „Segítségkérés” és a „Veszélyhelyzetek és sérülések, a stabil oldalfektetés” témában a tanulók szórakoztató módon és kreatívan, gyakorlati feladatokkal szerezhetnek hasznos tudnivalókat. A program a https://mvff.munka.hu honlapon a GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001/Napo programok adaptálása és fejlesztése menüpontban érhető el.