Elsősegélynyújtó képzés

forrás: https://nefeledd.info/elsosegely

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés fél nap alatt!

Az elsősegélynyújtó képzésnek nem csak az a célja, hogy egy munkavédelmi ellenőrzés során ne kapjon bírságot, amiért nincs képzett elsősegélynyújtó a cégnél, hanem ennél sokkal fontosabb célja van: az Ön biztonsága.

A tanfolyam anyaga nem csak az, hogy mit tegyünk, ha a kollégánk elvágta, levágta, megégette, vagy ha úgy néz ki, hogy eltört. Az egyik fő célja az, hogy ha egy kollégája vagy éppen Ön rosszul lesz – vezetőknél a stresszes életmód miatt ez akár szívinfarktust is jelenthet! -, kell, hogy legyen valaki, aki azonnali segítséget nyújt és fenntartja legalább a keringést – és életben tartja (agykárosodás nélkül) – addig, amíg a mentő megérkezik.

Egy elsősegélynyújtó oktatást végzett személy nemcsak a vágások bekötözése miatt szükséges, hanem az Ön és kollégái életét is megmentheti egy hasonló esetben. Ez sokkal fontosabb a munkavédelmi bírság megelőzésénél.

Jelenleg az alábbi jogszabályok rendelkeznek a munkahelyi elsősegélynyújtó képzésről:

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről
46.§ A munkahelyen – jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően – biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi ésszervezési feltételeit.

3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről
20. § (1) Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

A munkaegészségügyi feladatok ellenőrzése egy ideje már a Munkavédelmi Hatósághoz (régi OMMF, ma már ITM Munkavédelmi Főosztály) került, emiatt erősen javallott az „ÁNTSZ uralma” alatt elhanyagolt területekre is nagyobb hangsúlyt fordítani, mert a Munkavédelmi Felügyelőség már ténylegesen ellenőrzi is ezeket, mint például a munkahelyi elsősegélynyújtók képzését is.

Mivel ilyen kifejezetten „munkahelyi elsősegélynyújtó” képzés nem sok helyen érhető el, beindítottuk rendszeres ilyen irányú képzésünket, kb. 6-8 hetente szervezünk ilyet Budapesten (illetve kihelyezett tanfolyamot is tudunk tartani bárhol az országban) és mindössze fél napot vesz igénybe. A tanfolyamot az Országos Mentőszolgálat tisztje tartja.

A munkahelyi elsősegélynyújtók létszámának meghatározása

A képzett elsősegélynyújtók számának meghatározásakor figyelembe kell venni a dolgozók létszámát és a munkahely alapterületét is. Optimális esetben a munkahelyi segélynyújtónak a munkahely bármely pontját 5 percen belül meg kell tudnia közelíteni. Ezen időintervallumba bele kell számítani az elsősegélynyújtó-felszerelés felvételéhez szükséges időt is.

Az elsősegélynyújtással megbízott munkatársak minimális száma egy korábbi, hazai iránymutatás alapján:

  • 1 – 50 munkavállaló foglalkoztatása esetén: 1 fő,
  • 51 – 100 munkavállaló esetén: 2 fő,
  • 101 – 200 munkavállaló esetén: 3 fő,
  • 201 – 400 munkavállaló esetén: 4 fő
  • 401 munkavállaló felett: 5 fő.

Jelentkezési lap itt

Tudnivalók az oktatásról

Következő tanfolyam időpontja: 2022. június 7. (kedd)

Időtartama: 5 óra (10-15 óráig)

A képzés helyszíne: 1115 Budapest, Bartók Béla út 134.  (Pest Megyei KISOSZ épülete)
Emeleti terem, nem akadálymentesített.

Kihelyezett tanfolyamot tudunk tartani bárhol az országban (10 fős létszámtól): előzetes egyeztetés után kimegyünk Önökhöz és ott tartjuk meg az oktatást. Érdeklődni az info@munkavedelem.biz email címen vagy a 30/8943-298-as telefonszámon lehet.

A tanfolyam részvételi díja: 18.000 Ft+áfa/fő
 
A gyakorlati oktatás – újraélesztés a babán – a legkorszerűbb technikával történik, egy számítógép figyeli, vetíti ki és értékeli, hogyan sikerült a befúvás és a szívkompresszió. Addig tudják gyakorolni a hallgatók a helyes technikát, amíg tökéletesen meg nem tanulják, így biztos és működőképes gyakorlati tudást szereznek, megtanulják a valódi életmentést.

Az oktatás vizsgával zárul, a sikeresen végzett hallgatóknak a tanfolyam elvégzéséről igazolást adunk, amivel megfelelnek a jogszabály előírásainak.

Ha Ön munkavédelmi szakember vagy foglalkozás-egészségügyi szolgáltató, és Önnek is vannak olyan ügyfelei, akinél nincs elegendő képzett munkahelyi elsősegélynyújtó, kérem, hívja fel a figyelmüket a képzésre és ennek a fontosságára.

Részvételi szándékát ezen a jelentkezési lapon tudja jelezni.

Ha kérdése van, ügyfélszolgálatunk a 30/8943-298-as telefonszámon vagy az info@munkavedelem.biz email címen tud Önnek segíteni.
A kihelyezett tanfolyamokról (min. 10 fő esetén, az ország bármely pontján meg tudjuk tartani) szintén ezeken az elérhetőségeken kaphat felvilágosítást.

Tanfolyamszervező adatai: 
Cég neve: Kling Munkavédelmi Kft.
Székhely: 1112 Budapest, Rétköz u. 75. fszt. 1.
Postacím: 1027 Budapest, Vitéz u. 5-9. A. lház 4/c.
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-387671
Adószám: 14441345-2-43
Ügyvezető: Kling Péter
Oktatásszervezői regisztrációs szám: SZ187/1-2-3-4-5-6-7-12-13-14-15-16/01/2021
Felnőttképző nyilvántartásba vételi szám: B/2020/000629

Elérhetőségek:
E-mail: info kukac munkavedelem pont biz
Tel/fax: (06-1) 2149-812
Ügyfélszolgálat 9-17 óráig: 30/8943-298