A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása – munkavédelmi tudásanyagról pedagógusok számára a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkára neveléshez.

forrás: http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=935

A középiskolákban tanulók értékrendjének, életmódjának alakításában a munkavédelmi ismereteik bővítése és tudatosságuk fejlesztése is szerepet kap.  

A tanári útmutatóban a középiskolai diákokat tanító pedagógusok részére a helyes munkavédelmi szemléletformálás, a biztonságtudatos életvitelre felkészítés és a diákok munka világába való bevezetése céljából adunk hasznos ismereteket. A szakmai anyag segíti a pedagógusok felkészülését a szervezett érzékenyítő (tanórai, illetve tanórán kívüli) munkavédelmi témájú foglalkozások megtartásához.     

A pedagógusoknak az ismeretek átadására óravázlat alapján, szemléltetéssel, megbeszélési témákkal és tanácsokkal, javasolt animációs filmek levetítésével van lehetőségük.      

Az alapvető munkavédelmi tudnivalók mellett a kézi tehermozgatás, a képernyős munkahelyek, az áramütéses balesetek megelőzése és a munkahelyi stressz témakörében segítjük az ismeretátadást. Munkavédelmi kérdésben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályától kérhető tájékoztatás. A munkavédelmi tanácsadás elérhetőségei:
e-mail: munkavedelem-info@gfm.gov.hu, telefon: 06-80/204-292.

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Munkavédelmi tudásanyag pedagógusok számára a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető  munkára neveléshez” témájú útmutatóban adunk tájékoztatást.

Az általános iskolákban a „NAPO pedagógusoknak” program  lehetőséget teremt, hogy a pedagógusok a diákok számára átadhassák a mindennapi biztonságos életvitelhez, a későbbi, egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzéshez szükséges alapismereteket. A program az mvff.munka.hu honlapon a GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001/Napo programok adaptálása és fejlesztése menüpontban érhető el.