A GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt tájékoztatása – „Jogtudatos kismamák” munkajogi interaktív játékfilm megjelenéséről.

forrás: http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=882

http://www.ommf.gov.hu/images/ups/1/1487.jpg

A GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt kommunikációs kampánya keretében interaktív munkajogi filmsorozat indult a Facebook „Legyen oké a munka” oldalon.

Az alapismereteket közvetítő filmek a munkaügyi tájékozottság és tudatosság fejlesztése érdekében készültek.

A sorozat új résszel bővült, a  „Jogtudatos kismamák” című filmben a védett munkavállalók jogszerű foglalkoztatása kerül előtérbe, melynek jogi feltételeit a munkajogi szabályozás számos előírása biztosítja.

A szituációban a játékos egy kismama szerepében kvízműsorban tesztelheti tudását és humoros formában ismerkedhet meg a várandós és gyermekes munkavállalókra vonatkozó munkajogi szabályokkal. A kvízműsor házigazdájának a munkarendre, pihenőidőre, felmondásra vonatkozó szabályokkal kapcsolatban feltett kérdéseire kell a helyes választ megjelölni és a film végére a jogszabályi előírásokkal bővülnek a felhasználó ismeretei.  

A filmet nem csak kismamáknak ajánljuk megtekintésre. Minden érdeklődő a filmen keresztül szórakoztató módon hasznos ismereteket szerezhet a munkajogokról.  

Az interaktív játékfilm az alábbi linken érhető el:
https://kampany.munka.hu/kampany/jogtudatoskismamak/ A sorozat első filmje „A legpengébb jelölt” az alábbi linken érhető el:
https://kampany.munka.hu/kampany/legpengebbjelolt/

A projektről bővebben tájékozódhat a  https://mvff.munka.hu/ honlapon a GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 aloldalon, valamint a Kampány menüpontban a https://kampany.munka.hu/kampany/ elérhetőségen.