A TIM Munkavédelmi Irányítási Főosztály tájékoztatása – a munkahelyi kockázatértékelési feladatokról a COVID-19 járvánnyal összefüggésben.

forrás: http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=872

Az aktuális járványügyi adatok szerint hazánkban a COVID-19 járvány jelenleg mérsékelten zajlik, melyre vonatkozó helyzetértékelés és további információk a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon érhetők el.

A munkavédelem a kockázatértékeléssel és a kockázatkezelési intézkedések összehangolt tervezésével, az egyéni és közösségi megelőző intézkedések időben történő meghozatalával, és azok fegyelmezett végrehajtásával elősegíti a munkahelyi fertőzések megelőzését és a járvány terjedésének lassítását is.

Az általános munkakörülményekhez hasonlóan a COVID-19-cel kapcsolatos munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági intézkedések kiindulópontját is a tevékenységben és a munkakörnyezetben rejlő egészségkárosító veszélyek, illetve kockázatok azonosítása és értékelése jelenti.

Az egészségvédelmi és biztonsági feladatok teljesítése munkáltatói feladat, melyet összehangoltan a foglalkozás-egészségügyi szolgálatok és a munkavédelmi szakemberek, valamint a munkavállalók és képviselőik bevonásával kell elvégezni.   

A  GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készített szórólapban erre vonatkozóan adunk információkat, emellett javasoljuk a https://mvff.munka.hu/ honlap COVID-19 menüpontjában elérhető szakmai anyagok megtekintését is. Munkahelyi kockázatértékelési feladatok a COVID-19 járvánnyal összefüggésben – letöltés.