Megújult honlapról érhető el a munkavédelmi szakemberek adatbázisa

forrás: https://www.hrportal.hu/c/megujult-honlaprol-erheto-el-a-munkavedelmi-szakemberek-adatbazisa-20240304.html

Új struktúrával, modernebb megjelenéssel érhető el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi szakterületeinek megújult honlapja. A megújult honlap a kor követelményeinek és az aktuális trendeknek megfelelően átlátható, letisztult arculatot kapott, ahol a szakterületek tevékenysége iránt érdeklődők könnyebben megtalálják a rájuk vonatkozó legfrissebb információkat, teendőket és tartalmakat – jelentette be hétfői közleményében a minisztérium.

Segítségével a vállalkozások ezentúl hatékonyabban használhatják ki az elektronikus ügyintézésből fakadó előnyöket, valamint könnyebben és gyorsabban juthatnak a tevékenységükhöz szükséges hiteles információkhoz, ezzel elősegítve szabályos működésüket, hatékonyságuk növelését, versenyképességük javítását. A munkáltatók a jogszabályokban előírt bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek a jövőben gyorsan, modern felületen keresztül tehetnek eleget.

Mint hozzátették, a posting funkció segítségével a határon átnyúló kiküldetések rögzítése is jóval egyszerűbbé és követhetőbbé válik. A „gyakran ismételt kérdések” funkció a korábbiakhoz képest átláthatóbb formában jeleníti meg az információkat, a megválaszolt kérdések átlátható, befogadható formában jelennek meg. A felhasználók a vonatkozó űrlap kitöltésével új kérdéseket tehetnek fel, továbbá megismerhetik a korábban feltett kérdések és az azokra adott válaszok anonimizált leírását is.

Új funkcióként szolgál a honlapról elérhető munkavédelmi szakemberek adatbázisa. Az oldallal a minisztérium egy régóta fennálló munkáltatói igényt elégít ki: segítségével a vállalkozások tevékenységüknek és méretüknek megfelelően, országos szinten tudnak informálódni az elérhető munkavédelmi szakemberek köréről, munkabiztonsági szaktevékenységük ellátását így a számukra legalkalmasabb szakemberre tudják bízni. Az adatbázis a szakemberek önkéntes regisztrációján alapul, a regisztráltak adataikat bármikor módosíthatják vagy törölhetik. Az új honlap immár támogatja a tableten és okostelefonon történő megjelenítést is – írta az NGM.