A magas kockázatú ágazatok azonosítása

A magas kockázatú ágazatok azonosítása: Az EU-OSHA egyesíti erőit a Vezető Munkaügyi Felügyeleti Tisztviselők Bizottságával

forrás: https://osha.europa.eu/hu/highlights/unveiling-high-risk-sectors-eu-osha-joins-forces-senior-labour-inspectors-committee

A munkahelyi környezet digitalizáció miatti gyors átalakulása és a Covid19 által is ösztönzött új munkavégzési formák bevezetése új munkahelyi biztonsági és egészségügyi (OSH) kihívásokat támaszt. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a hagyományos kockázatokat és a magas kockázatú ágazatokat sem, mint például a bányászat, az erdészet és az építőipar.

A változó munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi problémák kezelése sokoldalú megközelítést igényel, valamint adatgyűjtésre van szükség a munkahelyeken is. A munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel foglalkozó munkaügyi felügyelők, valamint az egyes kockázatokról, ágazatokról és munkavállalói csoportokról alkotott véleményük jelentősen hozzájárulhatnak ezen aggályok jobb megértéséhez és kezeléséhez. Emellett a világjárvány idején is fontos szerepet töltöttek be a Covid19-fertőzés megelőzésében és ellenőrzésében a munkahelyeken.

Ezért az EU-OSHA a Vezető Munkaügyi Felügyeleti Tisztviselők Bizottságával (SLIC) együttműködve átfogó közös felmérést végzett a magas kockázatú foglalkozások és ágazatok azonosítása céljából.

Olvassa el A munkaügyi felügyelők meglátásai a magas kockázatúnak tekintett foglalkozásokról és ágazatokról Európában: az EU-OSHA és a SLIC közös felmérése című jelentést.