Jócskán visszaesett a munkabalesetek száma tavaly

forrás: https://www.hrportal.hu/hr/jocskan-visszaesett-a-munkabalesetek-szama-tavaly-20230726.html

A legsúlyosabb kimenetelű balesetek elsősorban Budapesten, az építőiparban és leginkább a kis cégeknél dolgozó munkavállalók körében történnek.

2022-ben majdnem olyan kevés halálos munkabaleset történt, mint 2020-ban, a világjárvány miatti korlátozások folyományaként.

A legsúlyosabb kimenetelű balesetek elsősorban Budapesten, az építőiparban és leginkább a kis cégeknél dolgozó munkavállalók körében történnek. Az sem segít, ha valaki férfi és elmúlt 45 éves – írja a Pénzcentrum.

A pénzügyi területeken vagy Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében dolgozóknak viszont kevés félnivalójuk van. Ahogy a biztonsági tevékenységet folytatóknak is.

A legtöbb munkahelyi halálesetet a csúszás, botlás, a különböző munkagépek meghibásodása és elszabadulása okozza.

2022-ben Magyarországon 21 273 munkabaleset történt, amiből összesen 68 volt halálos kimenetelű. Ezer alkalmazottra összesen 5,2 munkabaleset jutott tavaly a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikái szerint. A tavalyi adat néhány száz esettel alacsonyabb mint, amennyit 2021-ben jelentettek. Halálos áldozatot követelő szerencsétlenségből is 16-tal kevesebb történt.